Mail SC Heerenveen Online
Het Nieuws Archief
Het Column Archief
Stadion Songs

Hier vind je het verslag van de laatste wedstrijd van SC Heerenveen. Voor de vorige verslagen moet je links in het menu klikken op "vorige wedstrijdverslagen".

FC Twente - SC Heerenveen 0-0

SC Heerenveen - FC Den Bosch

Heerenveen 19 december: In het Abe Lenstra Stadion, waar het de eerste minuten flink regende, werden gratis SC Heerenveen kerstmutsen en glhwijn uitgedeeld wat mooie plaatjes opleverde. Het hele stadion zat vol met kerstmutsen toen er om 8 uur afgetrapt werd. Heerenveen dicteerde het spel in de eerste helft wat leidde tot kansen voor Allback en Nurmela. Edman kwam een paar keer zeer goed mee naar voren en wist telkens weer een prachtvoorzet te geven maar de druk werd niet omgezet in goals. Totdat Daniel Jensen Mika Nurmela bereikte via een prachtige steekpass waardoor Nurmela de bal hard en laag voor krijgen kon. Allback hoefde alleen nog maar in te tikken en in de 34e minuut stond het 1-0. Allback liet het publiek in de eerste helft nog een keer klappen bij een foute pass van Jensen op Lurling. Lurling bleef staan, hij kon er niks meer mee en Fred van der Hoorn zou de bal die langzaam naar de achterlijn rolde ophalen maar uit het niets sprintte Allback opeens naar de bal. Met een perfecte sliding hield hij de bal in. Dat hij de bal even later verspeelde kon het publiek niet deren. In de rust werd Allback gewisseld omdat hij een paar keer flink aangepakt werd door Uneken en toch al niet helemaal fit aan de wedstrijd begon. Denneboom was zijn vervanger en er ging veel dreiging van hem uit. In de 2e helft moest Den Bosch wel komen en ze probeerde door te drukken. Dit leidde tot kansjes voor de Freitas. De ex-Cambuurspeler speelde een slechte wedstrijd en liet zich van zijn irritante kant zien. Na in de eerste helft al irritante acties gedaan te hebben ging hij de 2e helft gewoon verder met het uitdelen van gemene tackles. De wedstrijd werd harder wat leidde tot 4 kaarten voor de Bosschenaars waar een rode niet misstaan had. Denneboom scoorde in de 88e minuut 2-0 op aangeven van wie anders dan Nurmela en het Oh Denneboom schalde door het stadion. Even later had Denneboom nog een grote kans maar hij liep tegen de goed keepende Max de Jong op. Heerenveen won met 2-0 en staat dankzij de overwinning en de falende concurrentie weer op de felbegeerde 3e plek. Mika Vayrynen werd geheel terecht verkozen tot Man of the Match en hij bewees een zeer goede aanwinst te voor de Friezen te zijn. Hij ging voorop in de strijd en trok soms de truckendoos open.
En nou maar hopen dat de Friese formatie in Breda eindelijk eens een goede uit-wedstrijd speelt..